Συμμετέχει, μελετά, αρθρογραφεί, ταξιδεύει, ενημερώνεται με στόχο να προσφέρει όσο μπορεί στην αναβάθμιση του τοπίου που μας περιβάλλει.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ακούγεται γλαφυρό, σαν να συμβαίνει μόνο στα παραμύθια και όμως ο δήμος Ρέντη μαζί με την Νομαρχία Πειραιά κατάφεραν να διώξουν μία μονάδα παραγωγής τσιμέντου από τον δήμο  και να τον μετατρέψουν σε χώρο πρασίνου. Το οικόπεδο της εταιρείας ΕΤΜΠΕΤΟ βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα γήπεδα  βόλευ του Ολυμπιακού και παραδίπλα από τον αυτοκινητόδρομο του Κηφισού. Η παραγωγή σκόνης και  αιωρούμενων σωματιδίων δίπλα από έναν χώρο άθλησης είναι εγκληματική.  Το 2008 μετά από μακροχρόνιο αγώνα η μονάδα παραγωγής τσιμέντου απομακρύνθηκε και ο δήμος αγόρασε το οικόπεδο για να  διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο του  και να το παραδώσει στους δημότες του.
Σήμερα στις πόλεις οι ελεύθεροι χώροι για δεντροφύτευση είναι λίγοι, τα πάρκα μικρά  αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι η  ύπαρξη των δέντρων μέσα στην πόλη είναι βιολογική ανάγκη και όχι μόνο αισθητική. Μια σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιηθήκαν στο οικόπεδο με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, με τελευταία την συναυλία του Φ. Πλιάτσικα-Μ. Στρατή.    

Σταυρούλα Κατσογιάννη
γεωπόνος-αρχιτέκτων τοπίου

1 σχόλιο: