Συμμετέχει, μελετά, αρθρογραφεί, ταξιδεύει, ενημερώνεται με στόχο να προσφέρει όσο μπορεί στην αναβάθμιση του τοπίου που μας περιβάλλει.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Η απαγωγή του πνεύματος των Χριστουγέννων »

                  
Ήταν απόγευμα όταν ο μικρός Γιάννης ρώτησε τον παππού του τι είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων , ο παππούς ξαφνιάστηκε και επειδή  όπως είπα στην αρχή ο Γιάννης ήταν μικρός , ο παππούς παρομοίασε το πνεύμα των Χριστουγέννων ως παιδί . Ο παππούς είπε : Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι ένα παιδί που μόλις το γνωρίζουν οι άνθρωποι νιώθουν ωραία και χαρούμενα ενώ παράλληλα αγαπιούνται. 
      Από αυτή την στιγμή η ζωή του μικρού Γιάννη άλλαξε, ήθελε να βρει και να γίνει φίλος με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Αυτά τα Χριστούγεννα ρώταγε φίλους & συγγενείς αν είδαν το πνεύμα των Χριστουγέννων ,μα κανένας δεν το είχε δει .
       Ο μικρός  Γιάννης παρατήρησε πως οι γονείς του φέτος τα Χριστούγεννα μάλωναν συνέχεια χωρίς λόγο . Ένα πρωί,η μητέρα του μικρού Γιάννη του είπε πως μπορεί να μετακομίσουν σε ένα άλλο σπίτι χωρίς τον μπαμπά , ο φίλος μας παραπονέθηκε ...αγαπούσε τον μπαμπά . Αυτή η κατάσταση  έδωσε στον μικρούλι να καταλάβει πως είχαν απαγάγει  το πνεύμα των Χριστουγέννων.
        Ο Γιάννης προσπάθησε να βρει χαρούμενους ανθρώπους  γύρω του ...μα έβλεπε μόνο λυπημένους . Μια μέρα δεν άντεξε και ρώτησε έναν κύριο γιατί οι άνθρωποι φέτος είναι στενοχωρεμένοι , ο κύριος του είπε πως φταίει η οικονομική κρίση ,ο μικρός Γιάννης δεν κατάλαβε ποια ήταν αυτή, ο μόνο που κατάλαβε είναι ότι η οικονομική κρίση είναι πολύ κακιά , γιατί δεν αφήνει τους ανθρώπους να χαρούν.
        Μετά από σκέψη ο μικρός Γιάννης  κατάλαβε πως η οικονομική κρίση ήταν αυτή που είχε απαγάγει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο μικρός μας φίλος ρώτησε πολλούς ανθρώπους που μπορεί να βρει την οικονομική κρίση και όλοι απάνταγαν :Στην Ελλάδα ,αλλά σύντομα και σε άλλες χώρες .
        Ο μικρούλης κατάλαβε πως έπρεπε να την βρει πριν μεταναστεύσει  και για αλλού. Έτσι σκέφτηκε πως ο σοφός παππούς του θα ήξερε που είναι η οικονομική κρίση . Ο παππούς έδωσε μια ξεχωριστή απάντηση που τον μπέρδεψε , είπε :Η κρίση είναι στο μυαλό μας , αν καταφέρουμε να την βγάλουμε από εκεί η ζωή θα χρειάζεται μόνο αγάπη...

                                                                                        Τάτση Φωτεινή
                                                                                μαθήτρια της Β΄γυμνασίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου